miercuri, 18 februarie 2009

Ea inca te iubeste

Nu e ceea ce pare.. chiar daca uneori fac lucruri pe care nici eu nu le inteleg. Stii .. nu te-am mintit niciodata cand a venit vorba de tine.. de mine.. de noi. De ce te-as minti acum? Ce as avea de castigat? Nimic. De fapt.. e chiar foarte simplu.. in doua secunde.. as pierde tot. As pierde lucruri marunte dupa care tanjesc. Lucruri care ma bucura, care ma fac sa plutesc in aer; lucruri care mi-ar lipsi daca nu te-as mai avea in viata mea. Nu-mi pasa ce cred altii.. imi pasa doar de noi.
Stiu. M-am schimbat dar asta nu inseamna ca e totul pierdut. N-am vrut sa ajungi la concluzia asta. N-am vrut sa crezi ca nu-mi mai pasa de tine, de noi si de tot ceea ce a fost pana acum. N-am vrut sa crezi ca nu te mai iubesc atat de mult ca la inceput.
Tu stii prea bine ca esti omul de care am cea mai mare nevoie.. si poate nu ma pricep sa demonstrez asta dar stiu cum sa te tin langa mine.

Simt ca am totul. Nu-mi lipseste nimic. Toate sunt la locul lor.. inclusiv tu. Esti acolo .. in inima mea si nimeni nu te va da la o parte.




Asculta. Suna telefonul. Raspund si o voce blanda imi spune:

" Chiar daca tu nu o sa ma mai iubesti .. eu tot am sa te iubesc. "

duminică, 15 februarie 2009

The Illusionist

Am vazut astazi un film care m-a impresionat. "The Illusionist" sau "Iluzionistul" este un film care se bazeaza pe un mister care combina iubirea, politica, magia si romantismul. Acest film dovedeste inca o data ca iubirea invinge in orice situatie.
Un iluzionist, pe nume, Eisenheim incearca sa se joace cu natura dupa bunul plac.. readucand la viata pentru cateva momente oameni care au trecut in lumea celor nevazuti. Acesta incalca legile naturii chiar in fata publicului care ramane de fiecare data ingrozit.
Odata ce Eisenheim isi dezvaluie puterile supranaturale in Viena, acest lucru ajung la urechile celui mai puternic om din Europa la vremea actuala: printul Leopold care avea sa devina in curand rege.
Principalul rol feminin ii revine actritei Jessica Biel care o interpreteaza pe Ducesa Sophie von Teschen. Ducesa isi aminteste de Eisenheim din copilarie cand acestia traisera o idila. Eisenheim o reintalneste cand aceasta era logodita cu Printul Leopold.. un print care era suspectat de moartea unei femei.
Printul ii cere comisarului de politie Uhl sa dovedeasca intregii lumi ca Eisenheim nu e decat un sarlatan care nu face altceva decat sa insele lumea prin trucurile sale.
Pentru ca Ducesa sa scape de print si pentru as petrece viata alaturi de cel pe care il iubeste, isi insceneaza moartea. Toate indicille mortii sale la inceput sunt neclare dar incetul cu incetul toate indiciile arata ca printul mostenitor ar fi omoratat-o in clipa in care aceasta i-a spus ca il paraseste.


sâmbătă, 14 februarie 2009

Valentine`s Day


Valentine`s Day.. asa numita zi a Indragostitilor. O zi dedicata tuturor celor care iubesc si sunt iubiti. O zi in care toate cuplurile isi petrec, impreuna, aceasta zi aratandu-si dragostea unul fata de celalalt.
Cand auziti de 14 Februarie cu totii va ganditi la cei pe care ii iubiti, la cadouri, la inimioare si tot ce inseamna luna iubirii.
Din momentul in care noi, romanii, am "furat" aceasta zi de la americani, practic am uitat ca si noi avem o zi a Indragostitilor si anume "Dragobetele" (24 Februarie).
Sincera sa fiu .. n-am auzit sa se faca atata tam-tam pentru Dragobete cat se face pentru Valentine`s Day. Cand zic tam-tam ma refer la umblat dupa cadouri, diferite show-uri prin orase/mall-uri sau la tv.
Sunt de parere ca dragostea fata de persoana iubita se arata in fiecare zi sau atunci cand simti ca e momentul.
Poate vi se pare ca sunt pornita impotriva acestei zile.. dar n-as putea zice chestia asta. Pentru ca si eu mi-am petrecut ziua cu persoana iubita, am facut cadouri si chestii de genul. Doar ca nu suport oamenii care n-au habar ce inseamna cuvantul "dragoste" sau oamenii care arunca cu "te iubesc" in stanga si-n dreapta fara niciun sens. Am auzit destule replici de genul: "Vine Valentine`s Day.. trebuie sa-mi gasesc si eu prieten/a pana atunci.. macar de forma" si cand vine ziua de 14 i se adreseaza cu "te iubesc" si alte dulcegarii. Exista probabilitatea sa ajungi sa tii la acea persoana dar de la a tine pana la a iubi e cale lunga.
Si de incheiere sa va spun si voua intrebarea care ma macina? Ok. Am inteles cine e Sf. Valentin.. dar de ce trebuie sa-l sarbatorim si noi daca nici macar nu exista in calendar?