duminică, 15 februarie 2009

The Illusionist

Am vazut astazi un film care m-a impresionat. "The Illusionist" sau "Iluzionistul" este un film care se bazeaza pe un mister care combina iubirea, politica, magia si romantismul. Acest film dovedeste inca o data ca iubirea invinge in orice situatie.
Un iluzionist, pe nume, Eisenheim incearca sa se joace cu natura dupa bunul plac.. readucand la viata pentru cateva momente oameni care au trecut in lumea celor nevazuti. Acesta incalca legile naturii chiar in fata publicului care ramane de fiecare data ingrozit.
Odata ce Eisenheim isi dezvaluie puterile supranaturale in Viena, acest lucru ajung la urechile celui mai puternic om din Europa la vremea actuala: printul Leopold care avea sa devina in curand rege.
Principalul rol feminin ii revine actritei Jessica Biel care o interpreteaza pe Ducesa Sophie von Teschen. Ducesa isi aminteste de Eisenheim din copilarie cand acestia traisera o idila. Eisenheim o reintalneste cand aceasta era logodita cu Printul Leopold.. un print care era suspectat de moartea unei femei.
Printul ii cere comisarului de politie Uhl sa dovedeasca intregii lumi ca Eisenheim nu e decat un sarlatan care nu face altceva decat sa insele lumea prin trucurile sale.
Pentru ca Ducesa sa scape de print si pentru as petrece viata alaturi de cel pe care il iubeste, isi insceneaza moartea. Toate indicille mortii sale la inceput sunt neclare dar incetul cu incetul toate indiciile arata ca printul mostenitor ar fi omoratat-o in clipa in care aceasta i-a spus ca il paraseste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu