duminică, 11 mai 2008

Iubirea

Ce este iubirea? Indiferent ca este iubirea pentru familie, pentru prieteni, pentru iubit/a sau pentru lucruri marunte, iubirea este sentimentul cel mai coplesitor si cel mai inaltator al fiintei umane. Iubirea este o arta? Mai mult ca sigur poate fi, cum si a trai este o arta. Nimeni nu te invata sa iubesti sau ce este iubirea dar te ajuta sa o descoperi. Uneori cand nici nu te astepti e posibil ca iubirea sa-ti bata la usa sau sa fie atat de aproape de tine incat nici nu-ti dai seama.
Atunci cand iubesti din tot sufletul, adesea uiti de tine si te daruiesti cu totul celuilalt fara sa ceri ceva in schimb. Suntem facut sa iubim iar cand iubirea dispare din sufletul nostru, el moare si odata cu el murim si noi. Fiecare iubim in felul nostru.
Mai exista iubire adevarata in zilele noastre? Pentru unii da, dar pentru altii iubirea a ramas pe ultimul loc. Acum, oamenii sunt tot mai preocupati de cariera lor, de bani .. totul se bazeaza pe plan material. Multi uita sa mai priveasca macar pentru o secunda in sufletul lor, uita cum e sa-ti tii strans la piept persoana iubita, uita cum e sa-ti bata inima cu putere atunci cand esti in preajma persoanei iubite, uita sa mai spuna "te iubesc". Oamenii sunt adesea tentati sa nu mai lupte pentru dragostea si sentimentele persoanei celuilalt din cauza faptului ca nu mai au timp si de aspectul asta. Nu mai au timp sa iubeasca, sa-si alinte persoana iubita, sa-i fie aproape atunci cand are nevoie, sa-i spuna vorbe dulci..
Iubirea este un sentiment atat de puternic incat nu poate fi inlocuit cu nimic.
Am intalnit si oameni care spun ca cei care iubesc nu sunt decat niste fraieri si ca nu au altceva mai bun de facut. Dar eu sunt convinsa ca si ei au iubit macar o data in viata. Fiecare om de pe acest pamant iubeste chiar daca unii nu stiu sa o arate.
Cum castigam iubirea cuiva, la fel de bine o si puteam pierde.
Pentru mine iubirea a fost si va ramane mereu pe primul loc, fie ca e pentru iubit, fie ca e pentru prietenii mei, familie si doar ea imi da puterea sa merg mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu